20 Ekim 2012 Cumartesi

Şehit Tahtında Rabb'e Gülümser..

İçim acıdı bugün. Hatta İstanbul'un da keyfi yerinde değildi. O da tripnaz davranıyordu. Herkes kendince hüznünü aksettirdi bir yerlere. Neden mi? Altı yuvaya ateş düştü, üçü Hakkari'den. Özel harekatçı abilerimizin şehit haberini aldık dün. Bir tanesi 25 yaşında, üç ay önce evlenmiş. Eşi iki aylık hamile.. Al sana tüyü bitmemiş bir yetim daha..

İşte akşam haberlerinden seçmeler,

"Şemdinli'de iki teröristin cenazesi var." Adamlar yol kesip kimlik kontrolü yapıyorlar. Hayır yani düşünsene, kimliğine bakıp, "Sen TC vatandaşısın." dese, kendince haklı bir sebebi olacak seni öldürmek için.

"Göstericiler polise taş yağdırdı." Şeytan diyor al o taşları..

"Bitlis ve Tunceli'de üç korucu şehit oldu." Tunceli de yola mayın döşedi. Trafo merkezine saldırı düzenledi ve Bitlis'te de bir benzeri..

"Başbakan Bdpye sert çıktı, bölgedeki vatandaşlara seslendi." Teröre tepkini koy, çağrısında bulundu. Teröristlerin yezidi olduklarını söyledi. Millet olarak bu mücadeleden kaçmayacağız, dedi.

"Chp genel başkanı, Başbakanı yalancılıkla suçladı." Bunun da bildiği başka bir şey yok zaten.

Doğu deyince tüyler ürperiyor benim memleketimde. İnsanları bir korku alıyor. Gözlerinden okunuyor, terör korkusu. Herkes bir fikir sunuyor ama çözmeye yetmiyor. Yetmiyor ya da yetirilmiyor. Neler oluyor?

Arkadaşlarım doğuya atandı ve hiç rahat değiliz. Sürekli tedirginiz, ben burada, onlar orada.. Bir gün biber gazını tadıyorlar, başka bir gün evlerinin önü bombalanıyor, ertesi gün okulları yakılıyor, meslektaşları kaçırılıyor..

Neler oluyor? Tunceli, Bitlis, Van, Hakkari, Siirt, Şanlıurfa... Bunlar Türkiye toprakları değil mi? Yoksa bize yanlış mı öğrettiler? Buralar BİZİM haritamıza dahil değil mi? Milyonlarca yatırım yapılmadı mı o illere? Neden kendi ülkemizde, tabiri caizse 'paramızla rezil oluyoruz'?

Neden Şanlıurfa'da öğrencilere mikrofon uzatıldığında "Savaş yüzünden okula gidemiyoruz." diyorlar? Ne savaşı bu? Neyin kavgası?

Zaten bizim olan toprağımızı, kimden koruyamıyoruz? Kim bizim en mahremimize, ailemize, el uzatıyor? Kim gencecik abilerimizin, kardeşlerimizin canını alıyor?

Kaç milyon ülkeyiz, neden durduramadık hala şu aklı kıt cahilleri? Neden şehit haberleri sıradanlaştı?

Bu cevapsız sorular beni öfkelendiriyor.

İçim yanıyor, canım acıyor. Boğazım düğümleniyor. Memleketimin başına bu belayı saranın Allah bin türlü cezasını versin!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder